Michael Kors

Centre Òptic Anoia - Michael KorsConsiderat com un dels dissenyadors més importants dels Estats Units per la seva vestimenta anomenada de ‘ sport – luxe’ , Michael Kors , nascut el 1959 a Nova York ha aconseguit desenvolupar la seva signatura des de 1981 , any en el qual crea la seva marca homònima , la qual aconsegueix vendre ràpidament en els prestigiosos magatzems Bergdorf Goodman de la Gran Poma ( Nova York ) . El 1997 , el va fitxar la casa francesa Celine , un contracte que li permetia seguir treballant amb els dissenys de la seva pròpia signatura .

No obstant això , a causa d’impulsar les seves pròpies confeccions , Kors va anunciar al març de 2003 que abandonava Celine . La seva última col·lecció, anomenada Macadam Sorbonne , va ser tot un èxit .

Michael Kors ha sabut combinar com a dissenyador la “pràctica americana amb el glamour europeu” . És a dir , com ell mateix ha confessat , el seu objectiu és unir el ‘ confort’  d’EUA amb el luxe d’Europa .   

El seu treball ha estat recompensat en diverses ocasions . Per exemple , el 1983 , rep el premi DuPont s first American Original Award i , en 1997 , és guardonat amb el CFDA -el ‘ Oscar ‘ de la moda -com ‘ Dissenyador de l’Any’ .

El 2001 , tornava a recollir aquest guardó , encara que en aquesta ocasió com a ‘ Dissenyador de Complements de l’Any’ .

Entre les seves clientes figuren conegudes personalitats i cares del món de l’espectacle com Aerin Lauder , Sigourney Weaver , Julianne Moore o Gwyneth Paltrow , Daniela Kuntz.